18 Nisan 2013 Perşembe

Masajın Genel Prensipleri

Masajın mucizevi etkilerinden olan iyileştirme özelliğinin geçerli olabilmesi için masajın kendine has bazı prensipleri bulunmaktadır. Bu prensipler bilinmez ve uygulanmazsa yapılan masajdan fazla olumlu bir sonuç beklenmemesi gerekmektedir.

  • Masaja başlamadan önce, masajı yapan masör partneri hakkında iyi bir bilgiye sahip olmalıdır, masajı hangi bölgeye yapacağına karar verebilmesi için masajın ne için yapılacağını iyice kavraması gerekir.
  • Masaja başlanmadan önce masör partneri hakkında yeterince bilgiye sahip olmalıdır, örneğin partnerinin fizyolojik ve psikolojik durumu hakkında bilgi edinmeli ve yapacağı masajın ne gibi etki yaratacağını önceden tahmin edebilmelidir. Daha önemlisi ise masajın tekniğini kavramış olması gerekmektedir.
  • Masör samimiyeti hiçbir zaman ileri götürmemelidir, aralarındaki ilişkiyi şahsi yapmamalıdır fakat aynı zamanda güler yüzlü ve samimi olması da çok önemlidir. Çünkü aralarında ankara masaj salonu kurulacak fiziki temas partner ile masör arasında yakın bir ilişki kurulmasına neden olacaktır.
  • Masörün iş kıyafeti mesleği ile uygun olmalıdır.
  • Masaja başlamadan önce masör ellerini yıkamalı ve dokunmadan önce elleri ılık ve kuru olmalıdır.
  • Masörün yorulmaması ve sırt ağrısından korunabilmesi için posturüne çok dikkat etmesi gerekmektedir. Vücut ağırlığını her iki ayağına dengeli bir şekilde dağıtmalıdır, aynı zamanda iyi bir postur iyi bir görünüş sağlayacaktır.Masaj Ankara

Masajın başlıca prensipleri bunlardır, uyulmaması durumunda tam anlamı ile profesyonel bir masör olamazsınız, masajın olmazsa olmazları bunlardır. Dikkat edilmesi durumunda kusursuz bir masaj çıkmaması imkansızdır. Ankara masaj salonlarında bu tür bilgiler detaylıca verilmektedir, dilerseniz masör ile birebir görüşerek bu tür bilgilere daha profesyonel bir şekilde ulaşabilirsiniz. Ankara masaj salonlarına ulaşmanız durumunda size gerekli bilgiyi fazlasıyla verebileceklerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder